____________________

Név
Jelszó
Regisztráció

Jelszó újraküldéseEgyéb
 
* Válogatott...
Összes fotó
Feltöltés
Saját fotók
Válaszok
Rendezés
 
Kategóriák
 
Pályázatok
 
Gyermekkor
Válogatott képek
Kategória:
tájkép
Fotós:
hegyiember
Tökéletes

KalkkögelÚjhold., 2014-06-22 20:15:22
Szia. Gyönyörű hegyvidéki tópartos táj. Nagy élmény lehetett. Élessége penge. Ha volt ellenfény a háttérben akkor fekete fehérben a legjobb. Gratulálok a képhez. Szép fényeket. üdv.
Fotós válasza:
köszönöm!

ricsi73, 2013-05-13 21:41:08
szia ez nagyon tetszetős mind vágásban mint kidolgozásban a két alakot ki vettem volna szerintem nem ad a képhez ill mindig odavonzza a tekintetet. pazar kép .gratulálok a képedhez.
Fotós válasza:
köszönöm szépen!

P.József, 2013-04-18 12:21:41
nagyon szépen kivitelezett mesebeli látvány, grt!
Fotós válasza:
köszönöm!

Dakes, 2013-02-07 23:06:24
Szép hely, és szép a gazdag fekete fehér tónus világ, szerkesztésre sem lehet panasz de én a bal sarokkal nem tudok megbékélni nekem az a rész túl részlettelen lett egy ilyen tájképhez. De lehet csak azért mert mikor megnyitottam rögtön Ansel Adams képei ugrottak be és hozzá állítottam a mércét:) Persze a Síkfilm dinamika tartományával könnyű....
De talán kicsit későbbi órában vagy más időjárási viszonyok közt pl felhősebb éggel még jobban tetszene.
Fotós válasza:
nem a dinamika volt a gond, pustán így tetszett. meg azért a Mester is hagy ám néha sötét árnyékokat a képein :)

köszi!

Landora, 2013-02-01 13:33:03
"a te égboltod konkrétan egyáltalán nem tetszik, olyan túlhúzott hatást kelt - nekem"

Egy gyenge highlight-shadow van csak a képen, semmi más. Úgyhogy nem értem amit írsz. Ha bármi túlhúzottnak tűnik, az a te munkád eredménye. :) (Az viszont igaz, hogy az eredeti kép kontrasztja a maximumra van állítva, ami miatt a legvilágosabb részek a bal felső sarokban már nem jelennek meg részletesen a monitoron. Ezt a részt nagy mértékben vissza is radíroztam, mert a tónushiánytól besávosodott. Nyisd meg külön lapokon a képeket és kattintgass ide-oda. Nekem nem tűnik drámainak az égbolt eltérése. A hegyvonulaton jóval nagyobb mértékű a sötétítés eredménye.)

Egyébként mint írtam: "Bár az is igaz, hogy ezzel picit módosul a kép hangulata". És mivel ez a te képed és a te döntésed, ezt tiszteletben is tartom.
Fotós válasza:
a túlhúzottat ünnepélyesen visszaszívom, belátom, erős túlzás. egy picit a középső kis fehér felhőknél látok olyat, hogy körülöttük sötétebb az ég, mint kicsit arrébb - egyfajta negatív aura. de tényleg nagyon enyhén. ez, és az árnyékos részek világosítása együtt nekem sok, de azt tudnod kell, hogy mostanában nagyon de nagyon igyekszem elkerülni a legkisebb látszatát is a hdr-nek, vagy shadow/lightningnak, inkább igyekszem a kiégés-bebukást a kompozíció, hangulat részévé tenni. szóval valszeg teljesen rendben van a verziód, csak én lettem ultrakonzervatív e téren :) és még a bal felső vonulatot is, ami az eredeti képen azért jóval inkább "ott volt", szóval azt is én tüntettem ennyire el a "fényözönben".

köszönöm szépen mégegyszer, hogy időt szántál rá, az ominózus jelzőért meg mégegyszer bocs - nem volt jogos!

üdv

Landora, 2013-01-31 23:19:34
A magyarázkodás helyett feltettem a fórumba egy gyors verziót, ami nálam a TFT monitoron teljesen sötét szobában jól mutat. Bár az is igaz, hogy ezzel picit módosul a kép hangulata.

Nekem is van egy szép nagy Samsung CRT monitorom (is. Bár ezen most nem néztem meg ezt a képet.) Nincs is azzal semmi baj, ha jól van beállítva. Még hardveresen kalibrálni sem fontos (szerintem), elég egy jó kalibráló eljárással szemre pontosan beállítani.
Példaként azt tudom felhozni, hogy a munkahelyemen a 8 millió forintos monitorokat egyszer próbaképpen kalibráltuk egy hardveres kalibrálóval. ... Aztán inkább visszatértünk a gyári presetek egyikéhez.
Vagy amikor a 23 collos, Adobe RGB színteret megjeleníteni képes Dellek közül 8-on is elvégeztük ezt a procedúrát (van belőlük 24 db a helyiségben, ahol dolgozom) és ezután is 8 féle színmegjelenítést tapasztaltunk ugyanazt a képet megnézve, akkor én azt mondtam, hogy ez az egész kalibrációs eljárás egy jól hangzó átverés. Szerintem egy precíz szemre elvégzett beállító eljárás semmivel sem rosszabb a hardveresnél. (Egyébként az általam végzett nyomtatások is ezt igazolják. Persze a kalibrálók bizonyos árkategóriáján belül. )

Úgyhogy amit írtam, nem mérvadó, de nálam az általam feltöltött verzió tónusgazdagabb az eredetinél. (Bár a TFT-m mindezek ellenére kalibrálva van :) ) Üdv.
Fotós válasza:
itt vagyok, megnéztem :)

és most azt hiszem, inkább ízlésbeli különbség ez (bár szívesen megnézném a te monitorodon is:). tény, hogy bizonyos részek világosabbak-sötétebbek a te verziódon, és ezáltal tény, hogy részletgazdagabb. viszont az említett részeket (égbolt, bal felső hegyvonulat, bal oldali árnyékos rész) én szándékosan hagytam olyanra, amilyenek. így szerintem jobban megél a jobb fentről "bezúduló" fény. ha jól emlékszem, expósort lőttem, mint mindig ilyen ellenfényes helyzetben, de csak az egyiket használtam fel.
mostanában sokkal jobban érdekel a fény megjelenítése a képeken, mint az, hogy lehetőleg minden megvilágítási szintből kihozzam a legtöbb részletet. (a te égboltod konkrétan egyáltalán nem tetszik, olyan túlhúzott hatást kelt - nekem)

kalibrálós történetből van nekem is egy: haver az új delljén (na nem olyan profi, mint az általad említettek, de ips paneles) végigjátszotta ugyanezt. azaz hardveres kalibrálás után visszaállított a gyári profilt...
aztán olvastam olyat is, hogy az olcsó kalibráló cuccok vajmi kevésbé megbízhatóak.

ezt csak akkor tudnám alátámasztani, ha én is kipróbálnék sokfélét, de ez nem valószínű, hogy be fog következni :)

köszönöm szépen, hogy foglalkoztál a képpel, meg az eszmecserét is!

Szalontai Gabor, 2013-01-25 23:16:59 Tökéletes
Hát, ez nagyon egyben van, a ff nagyon jól áll neki. Olyan falra való. üDv
Fotós válasza:
köszönöm!

Landora, 2013-01-25 13:49:26
Ez egy jó kép. :)

(Nálam a sötét részek kissé részlettelenek lettek a nagy kontraszttól, de kicsit világosítva rajtuk rengeteg részlet rajzolódik ki. Lehet, hogy a te monitorod világosabbra van állítva.) Üdv.
Fotós válasza:
a sötét részek alatt konkrétan mit értesz? mert tény, hogy vannak fekete - vagy legalábbis közel fekete - árnyékok, de nálam pl. az alja full részletes, fodrozódik a víz meg minden. igaz a monitorom még mindig az ezeréves kalibrálatlan csöves samsung... :)
köszönöm!

zed.raptor, 2013-01-25 09:15:30
Nem is kell rá sokat írni! És ami nagyon tetszik hogy találtál két embert is... így egy picit fel lehet mérni a méreteket, arányokat!

Fotós válasza:
köszönöm!

ARTtila, 2013-01-25 08:51:32
ez is gyönyörű nem is lehet rá túl sokat írni!!!
Fotós válasza:
:)
köszönöm!
Az értékeléshez be kell lépni!
Időrendben
Előző / Következő
kép

Nyomj egy like-ot a FotoRace-re!Vitalist - VitalFood, az elérhető étrendtervező

Tandemszem
Babakocsi, babaruha


BannerCOM bannercsere rendszerPillangószív