____________________

Név
Jelszó
Regisztráció

Jelszó újraküldéseEgyéb
 
* Válogatott...
Összes fotó
Feltöltés
Saját fotók
Válaszok
Rendezés
 
Kategóriák
 
Pályázatok
 
Gyermekkor
Válogatott képek
Kategória:
tájkép
Fotós:
Landora

Volt még egy kredit ...Újhold., 2014-04-27 17:26:55
Szia. Nagyon szép kép. Színvilág és élesség tökéletes. A tükröződés pedig nagyon jó. Merre készült. Erdélyre emlékeztet. üdv.
Fotós válasza:
Gyilkos-tó. Köszönöm a véleményed. Üdv.

Z. Zita , 2012-09-23 11:18:28
Jól sikerült kép, gratulálok! A színek nagyon megfogtak.. :)
Fotós válasza:
Ennyi idő után már nem is vártam újabb véleményt erre a képre, de örülök, hogy írtál. Annak meg még jobban, hogy tetszik is. :)
Köszönöm. Üdv.

Lóránd, 2012-04-14 22:04:36
Ez nagyon nagy!
Nagyon tetszik,micsoda színek:-O.
Grat!
Fotós válasza:
Köszönöm. Üdv.

Pall Robert, 2011-04-18 21:02:16
Nagyon szep. Leirnad hol keszult?
Fotós válasza:
A Gyilkos-tónál készült, nem túl messze a lakhelyedtől. Örülök, hogy tetszik a kép.
Köszönöm a véleményed. Üdv.

Balinéz, 2011-03-30 14:47:26
Nekem tetszik, így, ahogy van. Olyan érzésem támad tőle, hogy elindulnék arra messze, és mennék, mennék, el ettől a büdös, csúnya, gonosz várostól. Ha nem is tehetem meg, azért jó elképzelni, hogy milyen lenne. :)
Fotós válasza:
Örülök, hogy hatással van rád a kép. Szép vidék, érdemes ellátogatni oda. Úgyhogy, csak bátran indulj! :)

Köszönöm, hogy leírtad az érzéseidet a képpel kapcsolatban. Üdv.

KTB, 2011-03-26 08:41:18
Az eddig leírt diskurzushoz (megkésve) annyit tennék hozzá, hogy sokan nem láttak még eredetiben, nagyon tiszta idő és jó fényviszonyok mellett "igazi" tengerparti, vagy hegyi tájképet...
Sokszor bennem is felmerül a helyszínen: ezt hiába fotózom le, úgysem fogják elhinni hogy ez ilyen volt, és nem csak a fotó miatt lett ilyen...!
Ráadásul nekem fényérzékeny mindkét szemem, így aztán már ha kicsit is süt a nap, hát napszemüveg kell !
Ígyekeztem olyat beszerezni ami nem színezi el nagyon a látott képet, mégis (mert mint ND szűrő is működik) szebb mint az eredeti, már csak azért is mert fényerőt csökkent, és azáltal sokkal jobban kijön minden szín, stb...
Ezt csak azért írtam le, mert monitoron nézve az ilyen utómunkázott képek pont azt a napszemüveges fílinget hozzák, amit ott élőben láttam, és arra nagyon jó visszagondolni...!:)
(nem véletlenül utazom minden nyáron a tengerhez, pedig nem engedhetném meg magamnak..., -de annyira feltölt, hogy sok-sok hétre megjavítja a kedélyállapotomat:)

Gondolom ebből egyértelmű hogy nekem tetszik, és ha egy alpesi vagy tengerprti naptárra nézek, akkor ez jut eszembe, és nem az, hogy mennyire tér el a valóságtól...
(kivéve ha a nyomda rontotta el, és túlhúzta a szaturációt...)

Üdv: T
Fotós válasza:
Az én felfogásom szerint a képzőművészeti ágak nagy részének nem a valóság élethű visszaadása a feladata, vagy célja. Ez vonatkozik a fotózásra is. (Persze a dokumentarista fotózás és néhány egyéb eset kivételével.) Ez kicsit a számítógépes utómunka körüli hitvitákhoz hasonló dolog. Én teljes mértékben elfogadhatónak tartom, ha bizonyos esetekben egy tájkép nem a valóságban megszokott színeket adja vissza. (Természetesen egy bizonyos határon belül, a giccses klisék elkerülésével. Bár ez meg szubjektív és mindenkinek máshol lehet a határ.)

Manapság, mikor mindenki úton-útfélen nyomja az exponálógombot és tölti fel a gépből előjött képeket a netre, egyre nehezebb olyan képeket készíteni, amik valamivel megfogják az embert, felkeltik a figyelmet. Egy-egy látványos képben manapság mindig van utómunka (régen is volt), úgy van ez ahogy hzoli is írja.
Abban pedig biztos vagyok, hogyha emellé a verzió mellé feltöltöttem volna egy ugyanitt készült, a gépből előbújt, utómunkázatlan jpeg verziót, tíz szemlélőből kilencnek ez a verzió tetszene jobban. Annak ellenére, hogy ez állítólag nem természetes. Az meg, hogy vannak olyan nézők, akiknek nem tetszik ez a fajta feldolgozás, normális dolog egy szubjektív műfajban.

Számomra kielégítő eredmény egy egyszerű tájképtől, hogy ezen az oldalon több mint 200-szor kattintottak rá és tizenvalahány hozzászólást váltott ki a nézőkből. Ez nekem azt mutatja, hogy valamilyen mértékben hat a kép az emberekre, attól függetlenül, hogy a színei valósághűek-e, illetve a szerkesztése tökéletes-e, avagy sem. És számomra elsősorban ez a lényeg.

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed, örülök neki. Üdv.

hzoli, 2011-03-07 09:36:29
Sajnos régen jártam erre, pedig ezt a képet már láttam. Akkor is nagyon tetszett.
Szerintem ilyennek kell lenni egy tájfotónak mind a színeiben, mint az utólagos fénykiegyenlítésben. Azt tapasztalom, hogy, ha valakinek egy kis gyakorlata van a fotózás terén, akkor a saját képeiből kiindulva az attól eltérőt már manipuláltnak tartja. Ez gyakran a kezdőkkel fordul elő. Látja, hogy neki ilyen nem jön ki a gépből, és azt gondolja, hogy az nem jó. Pedig, ha igazán profi tájfotósok képeit megnézzük, akkor azok ehhez hasonló kidolgozásúak. És ráadásul ezen a képen még alig van utómunka.
Én ezt a képet ebben a kategóriában tökéletesnek tartom, akár példaként is be lehetne mutatni, hogy milyen egy tájkép.
Fotós válasza:
"... ha valakinek egy kis gyakorlata van a fotózás terén, akkor a saját képeiből kiindulva az attól eltérőt már manipuláltnak tartja. Ez gyakran a kezdőkkel fordul elő. ..." Ezzel én is egyetértek, ezt tapasztalom én is. Bár ha megnézem, hogy kik írtak korábban véleményt a kép alá ...:))

Most megnéztem az egyik munkahelyi monitoron is a képet. (Ennek nincs digitális bemenete és nincs kalibrálva sem.) Azt kell mondjam, hogy az én monitoromon eredetileg készülthöz képest jóval kevesebb a kontraszt és a szaturáció is sokkal visszafogottabb. Olyan, mintha egy kis fátyol volna a képen. (És természetesen az élesség is sokkal rosszabb.)
Szerintem sokan nagyjából ilyennek látják a képet és már ezt is túl manipuláltnak tartják. Akkor mit szólnának ahhoz, ahogy ez eredetileg nálam kinéz. :))

Örülök, hogy neked tetszik. Sok képet csináltam kinn, de nem hiszem, hogy teszek fel belőlük többet. Főleg ide.
Köszönöm, hogy írtál a képhez. Üdv.

Erzse Zoltán, 2011-02-17 12:14:10
Szia!Egy kicsit túl sok az utómunka.De azért nem megy a kép rovására.Tetszik.Nagyon szép lett.Még sok szép ilyet tegyél fel!Grat!
Fotós válasza:
Az baj, hogyha sok az utómunka?
Köszönöm a véleményed. Üdv.

ARTtila, 2011-02-17 08:32:26
Haveroméknak is volt nekik pálmafás -tengerpartos :)
Sőt most az egyik ismerősömnél is láttam egy nemrég vett lakásban az ilyesmi hegy-erdő-patak

Amúgy én is tudtam kié a fotó (címből) :)
Fotós válasza:
Na igen, ezek után már csak az a kérdés, hogy az említett célnak megfelelő képet sikerült-e készíteni. :)

A cím: volt 1.95 kreditem. Ebbe még egy kép belefért. Így most maradt még 0.95. Úgyhogy egyszer talán töltök majd fel még egy képet. Feltéve, ha addig meg nem szűnik az oldal, mire összejön a rávaló.. :)
Egyébként ebben a hatalmas képáradatban nem nehéz beazonosítani az öt-hat feltöltő egyikét, aki még tesz fel hébe-hóba néhány képet. :)

zed.raptor, 2011-02-16 21:25:04
Örülök a soraidnak!
Fotós válasza:
Az lehet, de a színekre tett megjegyzést még mindig nem értem. :)

ARTtila, 2011-02-16 20:32:31
felmerült a kérdés hogy mi volt a cél?

Lehet Zednek is Nikonja van :D
Fotós válasza:
A nyolcvanas években (és talán még kissé később is) népszerűek voltak az úgynevezett poszter tapéták. Ezek között sokfélét lehetett kapni, volt tengerparti, tóparti, hegyvidéki stb. tájat ábrázoló is bőven. Emlékeim szerint mindegyikre jellemző volt ez a harsány, "szép színes" színvilág. Legalábbis azokra, amiket én láttam. A helyszínen ez jutott eszembe, ezt akartam megidézni ezzel a képpel (persze csak kis méretben). József nagyjából ráérzett erre a kommentjében, talán életkoránál fogva is. A fiataloknak az eddig leírtak lehet, hogy nem mondanak semmit, mert már nem emlékeznek ezekre a dolgokra.
Hát, ennyi az egész. Persze van ennek egy szolidabb verziója is a vinyómon, de biztos vagyok benne, hogyha azt tettem volna fel, akkor a feltöltéstől eltelt 20 óra alatt nem lenne ennyi vélemény és kattintás a képen. Bár lehet, hogy akkor meg válogatott lenne. :) Üdv.


zed.raptor, 2011-02-16 15:04:36
Megtisztelő az, hogy a képeim a Tied mellé tetted.
Másrészt tényleg az a gondom a képpel, hogy túl sok nekem a kontraszt rajta, mint ARTtilanak is írtad volt általános és lokális is belőle.
Viszont azt nagyon remélem hogy az, hogy véleményt írtam képedről nem ad okot arra, hogy bármiért is megbántott legyél. Nem állt szándékomban ez, semmiképp!
Fotós válasza:
Az említett képeidet összehasonlítva ezzel, azt tapasztaltam, hogy az azokon általad használt szaturáció mértéke nagyjából megegyezik az általam itt használttal. (Az égbolt, a fű stb. színének intenzitása nagyjából azonos.) Emiatt nem igazán értem a színekre tett megjegyzést. (Persze a képek látványban nem összevethetők, mert más típusú tájat ábrázolnak, csak a színvilágukra vonatkozik amit írtam. )

A kontrasztra tett megjegyzésed elfogadható, szerintem ez szubjektív. Itt szándékosan ilyet szerettem volna, de természetesen akceptálom, hogy te ezt már soknak érzed.

A véleményed nem volt bántó, nem sértettél meg, úgyhogy nincs miért megbántódni azon, ha egy kép kapcsán néhány dolgot nem egyformán gondolunk. Te elmondtad, amit a képről gondolsz, én pedig csak köszönettel tartozom ezért. :) Üdv.

Szalontai Gabor, 2011-02-16 10:50:03
Tetszetős szép fotó lett, bár tény, hogy kissé sterilre sikerült alakítani. És mégis, ettől függetlenül tetszik. üDv
Fotós válasza:
Mit értesz az alatt, hogy "steril" lett?
Köszönöm a véleményed. Üdv.

kéméndy józsef, 2011-02-16 10:05:31
Remek fotó,jó kis plakát lehetne.grt.üdv.
Fotós válasza:
Hasonló gondolatom volt nekem is a helyszínen.
Köszönöm a véleményed. Üdv.

hegyiember, 2011-02-16 09:27:24
Kettes megérezte, én nem. Neked ennél sokkal-sokkal jobb képeid vannak.

Szerintem.
Fotós válasza:
Lehet. De ez is az enyém. És nem véletlenül.

hegyiember, 2011-02-16 09:26:29
Szia!

Szép hely.
Azért kellett ennyit faragnod rajta, mert nem megfelelő fényviszonyok között lőtted. A felhők, az egész égbolt természetellenesen túlszűrt lett, az árnyékok kivilágításától eltűnt a térbeliség, főleg balon, lapos, egydimenziós látvány. A távoli hegy meg fakó.
Amellett nekem a kompozíció sem tetszik: a bal oldala zsúfolt, nád, fa, felhő, jobbon ehhez képest csak egy tükröződés van.

Szóval nem tetszik.

Üdv
Fotós válasza:
Köszönöm a véleményed. Üdv.

swedzum, 2011-02-16 09:17:29
Gyilkos tó-s hangulata van....nekem tetszik:)))üdv. swed
Fotós válasza:
Igen. Elég ... ööö... gyilkosos ... :)
Köszönöm a véleményed. Üdv.

zed.raptor, 2011-02-16 09:09:21
Számomra ez már túl harsány lett. Ahol fény van, ott van árnyék, van visszavert fény, de itt - én - csak azt érzem hogy minden tolakodóan színes. Természetellenes természetfotó?:)
Szóval a kevesebb jobb lett - volna! :)
Fotós válasza:
Nem a valóság élethű visszaadása volt a cél. Az már nem nagyon érdekel senkit, ezért azokat a képeket megtartom magamnak.

Ezt nem értem: "... Ahol fény van, ott van árnyék, van visszavert fény, de itt ... minden tolakodóan színes".
Kíváncsiságból megnéztem néhány legutóbb ide feltöltött hegyvidéken készült színes képedet úgy, hogy emellé tettem őket a képernyőn. Érdekes dolgot tapasztaltam.
Köszönöm a véleményed. Üdv.

kettes, 2011-02-16 08:38:46
Ezt nagyon megéreztem.:) Még reggel mikor megnyitottam tudtam, hogy a tied.:)
Fotós válasza:
:)

kettes, 2011-02-16 08:38:10
Valóban sok az utómunka rajta. Főleg a felhőknél látszik, hogy mennyit dolgoztál az Árnyékok/Csúcsfényekkel, de ennek ellenére egy szép tetszetős tájképet sikerült összehoznod.Üdv.
Fotós válasza:
Az utómunkáról Arttilának adott válaszomban írtam.
Köszönöm a véleményed. Üdv.

ARTtila, 2011-02-16 08:32:18
Szia!

Elég jelentős mennyiségű utómunka van (lehet) rajta kicsit talán mű is lett ha érted mire gondolok.
Kétségtelen hogy nagyon látványos lett, szerencsés időben fotóztál és egy igazi képeslapot sikerült belőle kihozni.
Aki szereti a szép tájképeket annak biztos nagyon fog tetszeni, Én szeretem :)

grat
Fotós válasza:
A RAW konverterben történt feldolgozás után már csak az égbolt némi sötétítésén kívül általános és lokális kontraszt állítás, átméretezés, élesítés, keretezés történt. Összesen kb. 15-20 percet vett igénybe az egész utófeldolgozás.

Egyébként nem a valóság élethű visszaadása volt a cél.
Köszönöm a véleményed. Üdv.
Az értékeléshez be kell lépni!
Időrendben
Előző / Következő
kép

Nyomj egy like-ot a FotoRace-re!Vitalist - VitalFood, az elérhető étrendtervező

Tandemszem
Babakocsi, babaruha


BannerCOM bannercsere rendszerPillangószív