____________________

Név
Jelszó
Regisztráció

Jelszó újraküldéseEgyéb
 
* Válogatott...
Összes fotó
Feltöltés
Saját fotók
Válaszok
Rendezés
 
Kategóriák
 
Pályázatok
 
Gyermekkor
Név:
Vancsó Zoltán
A FotoRace tiszteletbeli tagja

E-Mail:


Megjegyzés, felszerelés:
VANCSÓ ZOLTÁN
fotográfus

Mint minden képfajtánál, úgy a fotó esetében is többnyire idegenszerûen hat mikor történetet próbál elmesélni. Minden kép - természeténél fogva - metaforikus karakterû, így irodalmi analógiával élve: a költészethez áll közelebb mint a prózához. Ennélfogva a kép által létrehozott jelentések sem egyértelmûek; inkább poétikus hangulatok, érzelmek megjelenítésére alkalmas.

Vancsó Zoltán fotóin azonban olyan jeleneteket látunk, melyek szinte követelik, hogy titokzatos történeteket gondoljunk el róluk. Hétköznapi, megrendezetlen pillanatokat ábrázol szigorú és tisztán fotószerû kompozíciókban. Ez a hangsúlyosan artisztikus fotós tekintet a valóság ártatlan és jelentés nélküli helyzeteit különös, misztikus dimenziókba emeli.

Összefüggéseket teremt ott ahol eredetileg nem voltak ilyenek. Jelentéssel teli lesz a véletlen is, de ez a jelentés nem egyértelmûen megfejthetõ. Ettõl olyan bonyolult és kimeríthetetlen a képei által felépített világ. Valószínûtlen tájakon járunk, különös és érthetetlen dolgok történnek velünk. Szubjektív tájak ezek, melyek csak akkor nyílnak meg, ha odafigyelünk önmagunkra és a világra.

Miltényi Tibor
fotóesztéta


Születési dátum:


Lakhely:
Budapest

Web:
http://www.photovancso.com/Feltöltött képek (0)
Hozzászólások (0)
Üzenetküldés
Nyomj egy like-ot a FotoRace-re!Vitalist - VitalFood, az elérhető étrendtervező

Tandemszem
Babakocsi, babaruha


BannerCOM bannercsere rendszerPillangószív