____________________

Név
Jelszó
Regisztráció

Jelszó újraküldéseEgyéb
 
* Válogatott...
Összes fotó
Feltöltés
Saját fotók
Válaszok
Rendezés
 
Kategóriák
 
Pályázatok
 
Gyermekkor
Név:
Csikós Árpád
A FotoRace tiszteletbeli tagja

E-Mail:
foto@csikosarpad.hu

Megjegyzés, felszerelés:
Nem Budapesten születtem és nem is ott élek. Ennek ellenére az életem jelentős részét töltöm a fővárosban. Eredménye ennek az, hogy másként látom az ottani életet, mint a legtöbb ember. Ember... ez a kulcsszó a munkáim kapcsán. Az összes eddigi munkám során emberekkel foglalkoztam, foglalkozom. Eredetileg kereskedőnek tanultam, 15 éve konyhabútorokat tevezek, 23 éve fotografálok és tanítom is a fotográfiát a Dunaújvárosi Főiskolán.

Mind-mind olyan állás, ahol foglalkozni kell az emberekkel, nem is keveset. De mindegyik munkánál különbözőképpen. Amíg az egyikben enyém az alárendelt szerep, addig a másikban én irányítok. Talán ez lehet az oka, hogy az emberábrázolás a kedvenc témaköröm. A portrék, az aktok, a zsánerképek... amikor kommunikálhatok a modellemmel.

Meggyőződésem, hogy minél többet tudunk a világról, annál inkább kell rájönnünk, mennyire keveset tudunk róla. Mindig becsületesen felkészülök azokra az órákra, amiket a főiskolán adok. Teljes mélységéig utánaolvasok egy-egy témakörnek és olyankor döbbenek meg, mennyi mindent nem tudtam eddig még. Pedig huszonhárom év alatt volt időm tanulni, de biztos vagyok benne, hogy a fotográfia egy olyan világ, amelyet életünk végéig tanulnunk kell - ha komolyan gondoljuk.

Sokan aktfotósnak mások portréfotósnak tartanak. Érdemes bármit is így bekategorizálni? EMBER-fotós vagyok - most éppen. Hadd ne soroljak itt most fel kiállításokat, díjakat, eredményeket, nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy tudjunk látni és érezni, a szemünkkel az agyunkkal, kamera nélkül is.

...mert az igazán fontos dolgokról nem beszélünk és nem is fényképezzük le azokat.

Legújabb interjú velem:
http://www.dunaujvaros.com/kultura.php?show=1&rid=1070

Csikós Árpád

Felszerelés: Canon analóg és digitális EOS rendszer, stúdiófelszerelés, különböző típusú antik középformátumú kamerák


Születési dátum:


Lakhely:
Dunaújváros

Web:
http://www.csikosarpad.hu


Feltöltött képek (0)
Hozzászólások (0)
Üzenetküldés
Nyomj egy like-ot a FotoRace-re!Vitalist - VitalFood, az elérhető étrendtervező

Tandemszem
Babakocsi, babaruha


BannerCOM bannercsere rendszerPillangószív